İzmir’in en önemli turizm merkezlerinden Çeşme ilçesindeki Alaçatı’nın lezzetleri, kitaplaştırılarak Ekmekçiler Grup sponsorluğunda okuyucuyla buluştu.
Alaçatı Turizm Derneği, bünyesinde yer alan 16 restoranın üçer yemek tarifinin yer aldığı bir kitap yayınlayarak, Alaçatı’nın gastronomi turizmindeki farklılığını sergiledi. Proje Koordinatörlüğünü Serap Yeşilsakız, proje danışmanlığını Mustafa Dumanlıdağ ve editörlüğünü Destina Akgün’ün yaptığı "Alaçatı’nın Lezzetleri" adlı kitaptaki fotoğrafların çekimini ise Ozan Çelik gerçekleştirdi. Yemek danışmanı ve stilisti Dilek Yetkiner’in katkı sağladığı kitabın ön sözünü de yemek yazarı ve araştırmacı Gökçen Adar yazdı. Türkçe ve İngilizce olarak, beş bin adet basılan kitabın amacının ise, "Alaçatı’nın geçmiş mutfak kültürünün de içinde olduğu değerlerin korunması, topraklarında yetiştirilip yerel restoranlarında misafirlere sunulan gözde yemeklerinin aktarılması" olduğu ifade edildi.
Kitabın proje danışmanlığını üstlenen Avrasya Restoran sahibi Mustafa Dumanlıdağ, bir açıklama yaparak, Alaçatı Turizm Derneğine üye 16 restoranın bir araya gelerek, yöresel gastronomi değerlerini yerli ve yabancı turistlere sunmak istediklerini belirterek, "Her restoran kendi belirlediği üç yemek çeşidiyle kitapta yer aldı. Dört aylık yoğun bir çalışma sonucu bu kitap ortaya çıktı. Alaçatı’ya yakışan, Alaçatı’nın yöresel gastronomik değerlerini kitabımıza yansıtmaya çalıştık; ayrıca kitabımızı geri dönüşümlü kağıtlardan bastırarak çevre duyarlılığımızı da ortaya koymak ve çevre farkındalığı oluşturmak istedik. Alaçatı’da yaşayan esnaflar olarak, Alaçatı’nın tüm değerlerini korumak, ve insanlarımıza en iyisini sunmayı amaçlıyoruz. Kitabımızı bastırırken sadece Türkçe değil, yabancı turistlerin de faydalanabilmesi için İngilizce olarak da hazırlattık. Kitabımız baskıdan on gün kadar önce çıktı. Kitabımızın, Türkiye turizminde ayrı bir yeri olan Çeşme ve Alaçatı’ya gastronomi turizmi anlamında katkı sağlayacağına inanıyoruz. Alaçatı, her ne kadar sörf turizmiyle de öne çıksa da yöresel yemek kültürünün, gastronominin de önemli bir değer olduğu yadsınamaz bir gerçektir" şeklinde konuştu."